Uutisia Euroopasta

Työn alla tällä hetkellä

Kirjoittanut 20.11.2014 No Comments

Työlistani kärjessä Euroopan parlamentissa ovat liikenne-, energia- ja ilmastoasiat.

Vasemmistoryhmä GUE/NGL:n liikenneasioiden koordinaattorina olen aitiopaikalla ohjaamassa parlamentin liikennepolitiikan suuntaa.

Käsittelyssä on paljon Suomen kannalta keskeisiä asioita sekä maa- että meriliikenteessä: 4. rautatiepaketti, jolla pyritään parantamaan Euroopan raideliikenteen houkuttelevuutta, ja logistisen kilpailukyvyn kannalta tärkeä raskaan liikenteen mitta- ja massadirektiivi.

Parhaillaan trilogivaiheessa, eli parlamentin, komission ja neuvoston välisissä neuvotteluissa olevasta rautatiepaketin teknisestä osasta saan erittäin hyvin tietoa, sillä olen asiassa yhden osion raportööri ja koko kokonaisuuden GUE/NGL-ryhmän varjoraportööri. Suorat vaikutusmahdollisuudet ovat ensisijaisen tärkeitä, sillä 4. rautatiepaketti sisältää pitkällä aikavälillä myös ehdotuksen kilpailun avaamisesta rautateiden henkilöliikenteessä. 

Liikennevaliokunnan lisäksi olen varajäsenenä ENVIssä, eli ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuusvaliokunnassa. Käytännössä ”vara”-etuliitteellä ei ole merkitystä, sillä myös varajäsen voi toimia valiokunnassa aktiivisesti.

ENVI-asioissa olen raportöörinä energiaturvallisuusstrategiassa sekä varjoraportöörinä päästökaupan markkinavakausmekanismissa ja EU:n uudessa metsästrategiassa. Lisäksi lähden EUn delegaatiossa GUE/NGL:n edustajana kansainväliseen ilmastokokoukseen Perun Limaan joulukuussa.

Yhden hengen maadelegaatiomme GUE/NGL-ryhmässä on siis täystyöllistetty ;).

 

Leave a Reply