Mediassa

Eurooppa raiteille

Kirjoittanut 16.4.2015 No Comments

Eurooppalaisen rautatielainsäädännön uudistamiseen ns. neljännellä rautatiepaketilla liittyy Suomen kannalta piirteitä, joiden kanssa meidän tulee olla tarkkana.

Komission perimmäisestä tarkoituksesta olen kuitenkin samaa mieltä: raideliikenteellä on suuri merkitys öljyriippuvuuden vähentämisesssä ja kasvihuonekaasujen vähentämisessä. Raiteissa on potentiaalia ja tekemistä riittää, sillä raideliikenteen osuus henkilöliikenteestä Euroopassa on vain kuutisen prosenttia.

Iso askel kohti houkuttelevia ja tehokkaita palveluita olisi, jos voisimme varmistaa sujuvat matkaketjut: helpon matkan suunnittelun, lipun oston ja reaali-aikaisen matkustajainformaation. Sitten voisimme ehkä alkaa jo puhua yhtenäisestä eurooppalaisesta liikennealueesta?

Lue koko englanninkielinen artikkelini aiheesta Parliament Magazinesta (julkaistu 6.11.2014)

 

Leave a Reply