Muut

Eurooppa natisee liitoksissaan

Kirjoittanut 2.3.2016 No Comments

Euroopan parlamentti aloittaa vuotta 2016 jälleen kerran kriisitunnelmissa. Vuosi 2015 oli Euroopan integraation vaikein. Terrori-iskujen järkyttävä sarja käynnistyi Ranskan Charlie Hebdosta ja on jatkunut tänäkin vuonna muun muassa Istanbulissa. Perusturvallisuuden tunne on järkkynyt ja unioni hakee uudenlaisia linjauksia mm. rajavalvontaan ja terrorismin torjuntaan.

Puheenjohtajakautensa vuodenvaihteessa aloittaneella Hollannilla on edessään varsinainen urakka selvitäkseen normaalin ohjelman lisäksi kaikista niistä uusista käänteistä, mitä esimerkiksi Saksassa, Puolassa, Turkissa, Tanskassa ja Englannissa on tapahtunut. Hollannin ykkösteemoja tulevan puolen vuoden ajan ovat kasvu ja työllisyys, ja Euroopan komission strategisten investointien ohjelma. Monen vuoden kurimuksen jälkeen EU-maille on näköpiirissä parempia aikoja (jotka tosin eivät vieläkään näytä heijastuvan Suomen talouskasvuun), mutta saa nähdä vievätkö Brexit ja pakolaiskriisi puheenjohtajamaan kaiken huomion?

Lue lisää:

http://www.metalli7.fi/news/75/63/Eurooppa-natisee-liitoksistaan/d,uutinen

Leave a Reply