BlogiUutisia Euroopasta

Junckerin kauppalista

Kirjoittanut 14.9.2016 No Comments

Paljon en odottanut ja silti petyin.

Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin puhe Euroopan Unionin tilasta oli tämän syksyn ensimmäisen täysistuntoviikon odotetuin hetki.

Mies puhui kuin olisi kauppalistaa lukenut.

Puhe oli flegmaattinen, tuttuja itsestäänselvyyksiä lateleva. Ainoan huippuhetken koin, kun hän muisti Euroopan korkean nuorisotyöttömyyden, jolle tarttis tehdä jottain. Ei köyhempiä sukupolvia enää.

Siinäpä terveisiä Suomenkin hallitukselle sitten.

Sosiaalisuus oli lähinnä sivumaininta, samoin kuin solidaarisuus, vapaus, demokratia ja oikeusvaltion periaatteet.

Ja ne oikeusvaltionkin periaatteet ehtivät unohtua, kun lähdettiin hehkuttamaan CETA-sopimusta Kanadan kanssa. Sopimuksessa kun investointisuojat ja erilliset riidanratkaisumenettelyt nauravat räkäisesti eurooppalaiselle oikeusvaltioperiaatteelle.  

Eli aatteet on mun vaatteet, sopii silloin kuin sattuu muuten agendalle sopimaan, milloin demokratia, milloin oikeusvaltioperiaate.

Mutta jopa muuttui tahti puheessa ja ääni kellossa kun päästiin puhumaan itse asiasta eli yhteisestä puolustuksesta! Junckerin komission käsissä Euroopan unionista halutaan muodostaa perinteisen rauhanunionin sijaan sotilaallisen puolustuksen ja liittoutumisen unioni.

Jep jep – sillähän sitten vastaamme eriarvoistumiskehityksen
vaikutuksiin ja hyvinvointivaltioiden alasajon seurauksiin. Tykillä ruokaa kansoille ja kranaateilla rauhaa rajoille. Vielä kun budjetissa ujutetaan rahoitusta sotilastutkimukseen samaan aikaan kun jäsenmaissa ajetaan alas rauhanjärjestöjen rahoitus, niin hienosti menee.

On kait se uskottava, ettei ihmiskunta ole mitään historiastaan oppinut ja syvällä on uitava, ennen kuin taas muistetaan, että rauha ja lähimmäisen rakkaus ne maailmassa pitävät turvallista rinnakkaiseloa pystyssä.

Nyt saavat verokiertoporsaat, huijarit ja koijarit rauhassa kantaa veroeurot Euroopasta veroparatiiseihin, sotateollisuus käärii sikareitaan onnellisina ja hyvinvointivaltioiden alasajo jatkuu kasvattaen eriarvoisuutta ja heikentäen sisäistä turvallisuutta.

Euroopan tulevaisuudesta huolta kantavat – älkää huoliko! Onhan meille tulossa yhteinen puolustus, johon sentään voimme kylminä talvi-iltoina yhdessä kääriytyä.

Leave a Reply