Blogi

Otteita omasta elämästä

Kirjoittanut 18.4.2019 No Comments

Moni miettii, ettei se poliitikko tavallisia arkisia murheita tunne eikä kanna, sehän viettää semmosta luksuselämää.

Viimeiset pari vuotta minä olen viettänyt semmosta luksuselämää, että olen yrittänyt huolehtia oman työn, reissaamisen ja maailmalla kiertämisen ohessa parista omasta läheisestä, ja se on ollut aika työlästä hommaa.

Tänä keväänä aika on muuttanut tilannetta vielä niin, että jelpattavia immeisiä on neljä ja viides vielä hyvää vauhtia tulossa.

Eli olen tehnyt politiikassa nyt sen arvovalinnan, että jätän kansainvälisen politiikan ainakin toistaiseksi. Keskityn kotimaahan, jotta voisin olla lähempänä omia läheisiäni: omaa äitiä, vanhapoikaenoa, appivanhempia ja vanhapoikasetääni. Avun ja tuen avulla voidaan yhdessä edetä tätä elämän varsitietä etiäpäin.

Elämä on valintoja, myös arvovalintoja. Nämä ihmiset on niitä, jotka ovat minua aina tukeneet ja jeesanneet, olleet minun elämässäni rinnalla vaikeina hetkinä. Nyt on minun aika maksaa se kunniavelka, mikä minun mielestäni minulle kuuluu heidän läheisenään. Autan sen minkä pystyn niin kauan kun tässä yhteisiä elämänpäiviä saadaan viettää.

Halusin tämän julkisesti kertoa, kun asia tuli akuutiksi muutamia viikkoja sitten. Minulla ei ole ollut tapana valehdella tai tehdä tyhjiä lupauksia, enkä niin halua tehdä nytkään. Kun sitä kysyttiin, reilusti vastasin, ja pidin huolen siitä, että ihmiset tietävät, että en valitettavasti pysty Brysselin paikkaa vastaanottamaan jos sellaista oltaisiin tarjoamassa.

Ja hemmetin ylpeä olen siitä, mitä on tehty. Paljon on saatu kohta viiden vuoden aikana aikaiseksi, ja pystypäin pystyn omasta paikastani luopumaan. 

Toivon tietysti, että puolue saisi sen paikan pitää: parlamentissa tehdään äärimmäisen tärkeää työtä ja vasemmistolaisilla arvoilla varustettuja ihmisiä siellä olisi hyvä olla pitämässä solidaarisuuden, oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon puolta, tomeralla tavalla, realistisesti ja järkevästi. 

Meidän ehdokasporukasta löytyy ihmisiä, jotka pystyvät sen tekemään ja ovat siihen valmiita. Oman porukan puolesta olen valmis tekemään töitä. Olen valmis kertomaan ihmisille, miksi sitä paikkaa tarvitaan, miksi eurooppalainen päätöksenteko on tärkeä ja miksi siellä on hyvä olla myös vasemmistolaista ääntä.

Ei tässä sen kummempaa ole. Olen ollut rehellinen niin itselleni kuin uskoakseni myös äänestäjille.  Hyvää pääsiäistä kaikille!